Дахщайн Крипенщайн

Глетчерът Дайщайн е едно от най-посещаваните места в Щирия. Той предлага множество атракции на своите посетите. Една част от тях се намират на Крипенщайн – местната планина на Обертраун, достигаща височина от 2100м.

Една от тези атракции са т.нар.”Пет пръста” – наблюдателна площадка, попадаща сред десетте най-впечатляващи наблюдателни площадки в света. От петте издадени над пропастта платформи, всяка от които има различен дизайн, можете да се насладите на спираща дъха панорама, включваща Халщат, езерото на Халщат и целият регион. Една от платформите е направена изцяло от стъкло и е предизвикателство за смелостта на всеки. Един от “пръстите” е с дължина 4 метра и се извисява над 400 метрова пропаст. На един от другите “пръсти” има рамка за картина. Там можете да си направите ефектна снимка на фона на околните планини. На единият от крайните “пръсти” има телескоп, който може да използвате без допълнително заплащане. До платформата се стига за около 20 минути чрез лифт от станция Крипенщайн. Цената на двупосочния билет е 30.90 евро.

shutterstock_305575106На снимката: наблюдателната площадка “Пет пръста” /източник на снимката: www.shutterstock.com/


Други атракции са Ледената пещера и Пещерата на мамута. Придружени от опитни водачи можете да разгледате изумителния подземен свят на Дахщайн. Гигантските ледени скулптори и изумителни скални образувания са само част от магията, до която ще докоснете. Ледената пещера е място за концерти с класическа музика през лятото. Музикалният фестивал там е от средата до края на август и е с много избрано международно участие. Страхотно преживяване за авантюристи с префинен слух!   

shutterstock_723395533

1383220_10201294820105317_1354427243_n(1)На снимката: Ледената пещера /източник на снимката: www.shutterstock.com/

Адрес: Winkl 34, 4831 Obertraun ( Freesports Arena Krippenstein);

Изкачването до глетчерът става посредством лифт, който има няколко спирки. В зависимост от това до коя спирка искате да стигнете и кои от атракциите искате да разгледате цената на билета варира. Подробна информация за различните видове билети, както и за часовете, през които се провеждат турове из пещерите, може да откриете тук,