Граслей и Коренлей

Несъмнено една от най-красивите части от Гент е Граслей и Коренлей. В миналото тази част на града е представлявала средновековно пристанище, а днес там се вижда уникална редица от красиви сгради, които се отразяват във водата на преминаващата река. Всяка една от къщите, разположени в Граслей и Коренлей, има своята история и всичко заедно разказват за миналото на града.

rsz_shutterstock_488498761На снимката: Част от красивите сгради, които могат да бъдат видяни в Граслей /източник на снимката: www.shutterstock.com/

От този участък може да се качите на лодка за разходка по реката към централната част на града. Повече информация за организирани турове с лодки по реката може да намерите на някой от следните линкове:


http://www.dmc-gent-incoming.be/gwt/nl/

http://www.debootjesvangent.be/

www.boatingent.be

На Граслей и Коренлей може да се насладите и като застанете на близко разположения мост на Свети Михаил. Той пресича канала, разделящ Граслей и Коренлей.

shutterstock_718987810На снимката: Каналът, разделящ Граслей и Коренлей, предоставя възможност за приятна разходка с корабче /източник на снимката: www.shutterstock.com/