Музей на восъчните фигури "Гревен"

Невзрачният на пръв поглед вход води към тайните на един от най-посещаваните туристически обекти във френската столица. Билетът е скъп, но преживяването си струва, тъй като залите са “населени” с исторически личности и звезди от шоубизнеса, спорта и политиката. Още преди гостът да пристъпи прага на експозицията, той вече е погълнат от света на илюзиите. Спектакълът в двореца на миражите, който е своеобразно въведение към музея, пренася посетителите в различни епохи и континенти, сред френската аристокрация и будистките храмове, сред приказната атмосфера на 1001 нощ – всичко това в ефектна комбинация от звук и светлина. Миг по-късно, следва загадъчен полумрак и дискретно осветление, откъдето започва дългоочакваната разходка сред звездите. Първата среща е с британския певец Елтън Джон, който свири на пиано. Малко по-нататък се намира Кралят на попа – Майкъл Джексън. На него е посветен отделен кът, където са изложени негови дискове, където могат да бъдат видяни дори негови отпечатъци. Дори след смъртта му, феновете му продължават да засвидетелстват обичта си към него.

DSC05732JPG DSC05736JPG DSC05738JPG DSC05739JPG

В “Гревен” обичат своите и заради това са направили театрален салон, в който са седнали най-известните френски актьори от края на 20 век. Кой знае защо, там се намира и екшън звездата Джеки Чан. Особено артистична атмосфера цари в типичното френско бистро, където на по едно питие са седнали писателите Жан Пол Сартър и Ърнест Хемингуей, Мария Калас и Жан Пол Гутие. В експозицията присъстват и художници, чиито творчество се счита за знаково за модерното изкуство – Роден, ексцентричният Салвадор Дали, Пабло Пикасо. Великите мислители са представени от Леонардо да Винчи и Нострадамус.


DSC05809JPG DSC05810JPG DSC05811JPG

Французите са отделили доста място за своята история. Тук можете да видите могъщи френски крале, като се започне от Средновековието и се стигне до династията на Бурбоните. Специално място е отделено на Наполеон, който се наслаждава на победите си. Отделено е внимание и на Жана д’Арк.

Присъстват и много любими актьори, сред които Луи дьо Финес и Бриджит Бардо. Секс-символът на Америка  – Мерелин Монтро е със развята рокля. Анджелина Джоли е представена като Лара Крофт. Политическият елит също е представен.

Адрес: 10 Boulevard Montmartre, 75009 Paris, France

Information

Find More