Мадрид

Герб:  

275px-Escudo_de_Madrid.svg

Местонахождение на града, както и подробна негова карта може да намерите на следния линк.


Мадрид, столицата на Испания, е космополитен град, който съчетава в себе си най-модерните инфраструктурни постижения и статута на икономически , финансов и административен  център  с голямо културно и художествено наследство, създавано с векове.

shutterstock_262331108На снимката: фонтанът Сибелес /източник на снимката: www.shutterstock.com/

Като повечето столици, Мадрид е една от основните туристически дестинации в Испания. Градът привлича с множеството културни, исторически и архитектурни забележителности. Някои от най-известните забележителности в града включват: катедралата на Алмудена, Кралският дворец, Централният площад в Мадрид, вратата Алкала и много други. Градът е богат и на музеи, като сред най-посещаваните са Прадо, Рейна София и Тюсен-Борнемиса. В музея “Прадо” може да се насладите на произведения на Ел Греко, Веласкес, Гоя и много други световноизвестни творци, докато в Музея на модерното изкуство “Рейна София” може да се видите шедьоври на Пикасо, Миро, Дали и много други.

shutterstock_454468846На снимката: Кралският дворец /източник на снимката: www.shutterstock.com/

Независимо, че е един от най-модерните европейски градове, Мадрид се слави и с още едно свое голямо предимство- той е и една от най-зелените европейски столици. Паркът “Ретиро”, използван през вековете от испанските монарси за почивка, “Каса де Кампо”, както и паркът “Хуан Карлос I” предлагат на жителите и посетителите на Мадрид шанса да се докоснат до природата в сърцето на един от най-големите европейски градове.

Places in Мадрид

Find More  

Information

Find More