Малага

Брегът на слънцето

Герб на града

710px-Escudo_de_Málaga.svg

Местонахождение на града, както и подробна негова карта може да намерите на следния линк.


Малага е един от най-големите градове на Южна Испания и една от най-важните туристически дестинации на Испания, Европа и Средиземно море. Благоприятното географско разположение, както и добрият климат са превърнали града в един от най-посещаваните от туристи големи градове в Испания.

shutterstock_612973367На снимката: Малага /източник: Shutterstock/;

Градът се слави със своето богато историческо минало. Създаден още от финикийците през 10-ти век преди новата ера, градът привлича с множество архитектурни и исторически забележителности. Сред тях се открояват няколко красиви замъка, сградата на катедралата, както и целият стар град. Несъмнено голямо влияние върху съвременния вид на града оказват маврите, под чието владичество попада Малага през 15-ти век. Останки от мавърската култура могат да бъдат видяни на много места в града, като особено забележителен пример е крепостта “Алкасаба”, действаща в момента като археологически музей.

shutterstock_629058794На снимката: крепостта Алкасаба /източник: Shutterstock/;

Освен с безкрайните слънчеви дни, дългите плажни ивици и богатото архитектурно наследство, Малага е прочута и като родно място на Антонио Бандерас и Пабло Пикасо. Най-известният театър в града е театърът “Сервантес”, където за първи път Антонио Бандерас излиза на сцена. Антонио Бандерас обаче остава в сянката на друг известен човек, роден в Малага- Пабло Пикасо. Понастоящем в градa функционира и музей на Пикасо, който се помещава в един от местните дворци. В музея може да бъде проследен живота на Пикасо и различните етапи от неговото творчество.

Places in Малага

Find More  

Information

Find More