Швейцарски национален музей на открито

Баленберг е музей на открито, в който са представени традиционни сгради и архитектура от всички краища на Швейцария. Намира се в близост Бриенц, община Hofstetten bei Brienz, кантон Берн. В Баленберг има над 100 оригинални сгради, които са били транспортирани до музея от местата, на които са се намирали първоначално.

DSC05605-e1446999316354-1200x674

На снимката: една от най-красивите сгради в музея Баленберг.


В допълнение интересните постройки, някои от промишлени и занаятчийски сгради все още работят и в тях се провеждат демонстрации на традиционни занаяти и селските техники. Има и доста голям брой животни – овце, прасета, патици, коне и др.

DSC05531-1200x1806

На снимката: типична фермерска къща.

Музеят разполага със сгради от всички краища на страната и има структури от почти всички кантони, като структурите са внимателно подбрани, за да се даде поглед върху традиционна архитектура от тези зони. . Сградите са разположени в околност, подходяща за техния тип (фермерски къщи, заобиколени от малки полета и т.н.). Отделните области са свързани с пътеки, виещи се през 660 хиляди квадратни метра (164 акра) площ. Повечето сгради позволяват на посетителите да се разхождат из стаите, всяка пресъздаваща епохата, през която е построена.

Повече снимки от музея Баленберг можете да разгледате в нашата Галерия.

Адрес:Museumsstrasse 131. CH-3858 Hofstetten bei Brienz