Сунега парадайз и Ротхорн

Сунега (2288м) е рай за семейства. През лятото водите на езерото Лайзее /Leisee/ езерото предлага освежаване, а през зимата скиори от всички възрасти могат да се насладят на първите си усещания за плъзгане на сняг в парка за начинаещи Воли /Wolli/. От Цермат до Сунега се стига чрез подземна железница, пътуването с която отнема едва три минути. Железопътната линия, напълно реновирана през 2013г., преминава през тунел в планината и отвежда до слънчева панорамна тераса с неповторима гледка към връх Матерхорн.

shutterstock_539571292

На снимката: Сунега /източник: Shutterstock/;


Сунега предлага множество развлечения. Само на няколко минути пеша от станцията се намира място, откъдето могат да се наблюдават мармоти /marmot-watching station/ и обещава едно незабравимо преживяване за цялото семейство. Тематична пътека разкрива невероятни факти за тези очарователни бозайници, които живеят в дупки високо в Алпите. През лятото семействата обожавам да идват до кристално чистите води на Лайзее /Leisee/. Това е на топ място за плуване на открито в Цермат. В близост има детски кът и барбекю зони. През зимата скиорите и сноубордистите да продължат към гондолите, седалковия лифт и най-накрая кабинковия лифт нагоре към Ротхорн /Rothorn/. Това е вратата към приключенията по слънчевата пистите на областта Ротхорн.

shutterstock_380217226

На снимката: Стелизее /източник: Shutterstock/;

Не пропускайте да направите популярния маршрут “Петте езера”. Гледката на планинските езера са превъзходни (с Матерхорн отразен в три от тях), а пътеката е разнообразна. Пътят води покрай езерата Стелизее /Stellisee/, Гриндийсзее /Grindjisee/, Грюнзее /Grünsee/, Моозйезее /Moosjisee/ и Лайзее /Leisee/. Всяко едно от тези езера е много по-различно от гледна точка на форма, цвят, характер и размер, и има своя собствена специална атракция. Пътят е 2 часа и половина във всяка посока. Карта на маршрута може да видите тук.

rsz_shutterstock_311651948

На снимката: Ротхорн /източник: Shutterstock/;