За да разгледате Кордоба и основните му забележителности, не се нуждаете от транспорт. Може да направите това и пеша, защото основните обекти със значение в Кордоба са разположени много близо един до друг. Все пак трябва да се отбележи, че градът разполага с много добре изградена транспортна мрежа.

Публичният транспорт в Кордоба /автобуси/ се движи всеки ден от 6.00 часа сутрин до полунощ.  В петък и събота има осигурени нощни автобуси, които се движат в интервала между 22.00 часа и 05.00 часа. Билетът за градските автобуси струва 1.20 Евро и може да се закупи от шофъора на автобуса.  Възможно е да си закупите /предимно от вестникарските будки/ и специални талони за 10 пътувания /талоните са лични и не могат да се предадат на друг/, като цената е 6.90 Евро и позволява прехвърляне от линия на линия.

Особено приятен начин за разглеждане на стария град са конските впрягове. Същите могат да бъдат взети пред Голямата Джамия, Катедралата на Кордоба и Алказар. Едночасова разходка струва около 45-50 Евро.