Рошфор-ан-Тер

Герб на града

600px-Blason_ville_fr_Rochefort-en-Terre_(Morbihan).svg

Разположението на града спрямо останалите френски градове можете да видите тук.


Високо над река Арз се издига градчето Рошфор-ан-Тер. Заемащо едно от челните места в класацията за най-красивите френски градове, то се е утвърдило като задължителна спирка в Бретан. Разцветът на Рошфор-ан-Тер започва в началото на 20 век, когато заможният американски художник Адолф Клоц пристига в него. През 1907г. Клоц купува местния замък и руините около него. Построен през 12 век, замъкът е разрушен от Републиканците през 1793г. Единствено фасадата оцеляла. Останалата част от замъка, който виждаме днес, е проектирана от Клоц. Днес замъкът не е отворен за посещения. В него са запазени някои от картините на Клоц, както и колекция от предмети от селския живот в минали времена.

shutterstock_280405586 shutterstock_265289114

На снимките: из градчето /източник: Shutterstock/;

Когато се озовете на главната улица Rue du Porche, ще бъдете изумени от красивата архитектура. Градът е разположен около красив централен площад и главна улица, на която могат да бъдат видяни няколко къщи от 17 век, няколко от които дървени, но повече построени от гранит, типичен за района. Една от най-впечатляващите от тях е хотел Tour du Lion. Къщите и улиците на Рошфор-ан-Тер са богато украсени с цветя. Интересна е смесицата от дърво и гранит, средновековие и ренесанс.

shutterstock_265706474

На снимките: замъкът Рошфор-ан-Тер /източник: Shutterstock/;

Освен замъка, друга интересна забележителност е църквата Нотр-Дам-де-ла Тронче /Notre-Dame-de-la-Tronchaye/. Построена е през 12 век. При строителството й е използван местен тъмен гранит. През 16 век е реконструирана в стил пламтяща готика. Интериорът й също отразява различните периоди, през които е построена и преустроена. Особено красиви са витражите. Не по-малко интересен е и кръстът от дялан камък, който се издига пред църквата. Той е издигнат там през 16 век и скулптурите около него представят различни библейски сюжети.

Places in Рошфор-ан-Тер

Find More