Природо-историческият музей

Природо-историческият музей на Марсилия е разположен в едно от крилата на двореца „Лонгшам“. Той е разделен на четири секции, посветени на праисторията и еволюция, остеология (това е скелети и черепи), флората и фауната на Прованс и “сафари стая”, в която са изложени над 300 екзотични (пълнени) животни. Имайте предвид обаче, че голяма част от означения и обясненията са написани само на френски. Природонаучният музей също е домакин на временни изложби.

shutterstock_337708904

Музеят е открит през 1819г. от маркиза на Монгранд Жан-Баптист. Днес музеят представя голямо многообразие от животински спесимени, фосили, растителни останки, както и минерални образци. Общият брой на изложените образци е над 400 000. Организационно самият музей е разделен на четири експозиции, като всяка една от тях е в отделна зала. Обособени освен Зала „Сафари“ за още Зала „Прованс“, Зала „Остеология“ и Зала „Праистория“. Наименованията на тези зали малко или много подсказват за експозициите, които са представени в тях.


Зала „Сафари“ предлага на своите посетители възможност да се запознаят с образци от световната фауна. Зала „Прованс“ съдържа експозиция, насочена само към местните видове в района на Марсилия и въобще района на Прованс. Зала „Остеология“ предлага възможност да хвърлите един поглед върху анатомични елементи, докато последната зала предлага възможност да се запознаете с образци от праисторически времена, както и да проследите процесите на еволюция.

Адрес: Boulevard du Jardin Zoologique, Palais Longchamps, 13004 Марсилия, Франция;

Information

Find More