Остров Майнау

Островът на цветята

Остров Майнау е истинско цветно царство, разположено на границата между Германия и Швейцария. Намира се в Боденското езеро, недалеч от град Констанц. Това е третият по големина остров в езерото, заемащ площ от 45 хектара. Островът е лесно достъпен. Свързан е с брега посредством мост. Минавайки през парка му, ще останете удивени от невероятната цветна гледна – множество оранжерии, цветни фигури и прилежно оформени алеи. Там се отглеждат над 500 вида растения. Те разкриват пълния си блясък през различни периоди от годината. Безкрайни лехи с лалета могат да бъдат видяни през пролетта, лятото е сезонът на розите, а есента е запазена за далиите. Всичко това превръща Майнау в целогодишна туристическа атракция.

20130824_094556 DSC04808

Една от основните забележителности на острова е Къщата на пеперудите. Там ще можете да видите 80 различни вида тропически пеперуди от Азия, Африка, Северна и Южна Америка. Те се намират в специално помещение, където влажността на въздуха е 90%, а температурата се поддържа между 25 и 30 градуса. Приключение е да откриеш тези красиви създания кацнали върху листата………….или рамото ви.


DSC05028

„Градината на уханията” е друго емблематично за острова място. Там приказни стълби от черен гранит и ренесансов стил се спускат под наклон. По тях се лее водна струя и каскади от пищни цветя. Майнау се преобразява всеки ден и винаги е ново преживяване. То трудно би могло да се опише, трябва да се преживее.

Повече снимки от Майнау може да видите в нашата Галерия: