Герб на града

deu_cochem_coa-svg

Кохем е една от най-предпочитаните дестинации за еднодневна разходка край Мозел. Градът съдържа в себе си множество легенди и богата история, като всичко това може да бъде видяно по улиците му от днешните туристи. Населението му наброява 5 хиляди души и почти напълно е запазил старовремското си очарование. Първи на това място се заселват келтите, а след тях римляните. За първи път градът е споменат в официален документ през 886г. Градските му укрепления са издигнати през 1332 година. Между 1423г. и 1425г. градът е поразен от чумна епидемия и последвала дълга серия от войни чак до Втората световна, когато голяма част от старата му част е унищожена. Реставрацията била дълга и трудна. През 1794г. Кохем попаднал под френско управление.


dsc01579jpg

Кохем започва да придобива популярност като туристическа дестинация през 19-и век. Именно тогава мнозина художници от Англия идват тук, за да рисуват живописните пейзажи наоколо. През 30те години градът вече е утвърден туристически център. В днешно време туристите са привлечени от запазения древен дух на града, красивата гледка и развитата винена индустрия, която се дължи на множеството големи и малки семейни винарни.

dsc01510jpg

Символ на града е замъкът Райхсбург /Reichsburg/. Той се извисява величествено върху конусообразен хълм, покрит с лозя, започващ от реката. Това всъщност е великолепна имитация на средновековна крепост, изградена през 19 век. Имперският замък е в руини до 1868 година, когато берлинският бизнесмен Луи Фредерик Жак Равене плаща за реконструкцията му. От 1978 година замъкът е собственост на града.

Освен Реайхсбург, в Кохем може да бъде видян и замъкът Винебург, или поне това, което е останало от него. Той е построен в средата на 13-и век и в следващите векове е разширяван многократно от семейство Вуненберг. По-късно замъкът става собственост на семейство Метерних. По време на Деветгодишната война, замъкът е превзет, взривен е от френските сили и никога не е възстановен. От него днес са останали само руини.

dsc01503jpg

В Кохем можете да посетите единствената останала в Европа мелница за горчица. Построена е прз 1810г. Днес собственикът й Волфганг Стефенс продължава да произвежда различни видове горчица по изпитани рецепти.

Кохемер Крампен (Cochemer Krampen) е добра възможност за чудесна 24-километрова разходка в полукръг по продължението на река Мозел. За да видите най-добре замъка и долината от далеч, се качете на планината Пинеркройц (Pinnerkreuz). На върха й има туристически пътеки и ресторант.

e9495f141b2e4d6a9b18ed7983126c4c

Places in Кохем

Find More