Вила Чимброне е историческа сграда, издигаща се на оголена скала, известна като „Чимброниум”, откъдето идва и името й. Оригиналната постройка датира от 11 век, но от нея е запазена малка част. Тя е разширена и променена значително от английския политик Ърнест Уилям Бекет. Бекет купува вилата през 1904г. и започва амбициозен проект по нейното обновление, който включва тераси, манастири и бойници, залагайки на готически, венециански и мавритански архитектурни стилове. През 1917 г. обаче англичанинът умира в Лондон, а тялото му е пренесено във вилата, където е положено в основата на храма на Бахкус. След неговата смърт вилата става собственост на сина му. В нея живяла и дъщерята на Бекет – Луси, която била запален градинар и посадила рози в градините. Понастоящем вилата е трансформирана в хотел, но градините й са отворени за посещение.

shutterstock_643376128

На снимките: Терасата на безкрайността /източник: Shutterstock/;


Най-красивата част от тях безспорно е Терасата на безкрайността, от която се разкрива великолепна гледка към залива на Салерно. По ръба на терасата са поставени мраморни статуи от 18 век. Недалеч се издига храмът на Бахкус, обграден от кипариси.

shutterstock_566442424

На снимката: част от градината на вилата /източник: Shutterstock/;

На въпрос на американски журналист кое е най-красивото място, на което е бил по време на пътуванията си, Гор Видал отговаря, че това е именно вила Чимброне. Има дни, в които ако човек погледне към залива синият цвят на небето и морето се сливат и едното не може да се разграничи от другото.

Резервирайте своя престой в района на крайбрежието на Амалфи тук:

Нашите предложения на хотели може да откриете в специалната ни секция “Места за настаняване”, където сме споделили наши лични впечатления.

Information

Find More