Езерото Маджоре

Езерото Маджоре е второто по големина езеро в Италия. Площта му от 212,5 кв. км.  Дълго е 66 км. и широко около 10 км. Намира се в близост до столицата на модата – Милано. В по-голямата си част, езерото попада в територията на Италия. Малка част от акваторията му се намира в пределите на швейцарския кантон Тичино.

6e69a373-8ce7-4286-bcbc-0a912be74e7c

Множество очарователни малки градчета са разпръснати по бреговете на езерото. Едно от тези магнетични градчета е Стреза. Името му неслучайно ви се струва познато. Именно това е мястото, където прочутия герой на Хемингуей от “Сбогом на оръжията” – Фредерик Хенри, среща своята любима Катрин Баркли. Стреза е идеално място, откъдето да започнете пътешествието си из Боромеовите острови. Боромеовите острови представляват архипелаг, включващ Изола Бела, Изола Мадре и Изола дей Пескатори, Името му се свързва с аристократичната фамилия, която от векове е собственик на островите.


tour-bella3

Боромеовите острови не са единствената забележителност в района на езерото Маджоре. Наблизо се намира и вила Таранто с прекрасните си градини, разположени на брега на езерото. Езерото  Маджоре е популярна туристическа дестинация заради китните алпийски местности и кристалните води. Девствената чистота и старинните дворци допълват изяществото на природните картини и примамват туристите, посещаващи целогодишно това магическо място.

Places in Езерото Маджоре

Find More