Замъкът Траутмансдорф

Ако възнамерявате да пътувате до Мерано, замъкът Траутмансдорф определено заслужава вашето внимание. През 2005 година това място е признато за най-красивата ботаническа градина на Италия. Нейната обща площ е 12 хектара, а в центъра й се намира построеният през 1850 година замък. Връх в богатата история на замъка е посещението на императрица Елизабет Австрийска през 1870 година. Пребивавайки в замъка 7 месеца, императрицата толкова се вдъхновила от красотата му, че дори се замислила да го купи.

rsz_dsc00981

rsz_dsc01012


Днес в замъка е разположен музеят на туризма на Южен Тирол – „Туризеум“. В оформлението на интериора активно е използван основният туристически символ – куфарът. В 20 зали на замъка се разказва за двестагодишната история на туризма на Южен Тирол и развитието на Мерано като термален курорт.

Благодарение на идеалните климатични условия, в ботаническата градина виреят около 100 000 различни видове растения. Площта й е разделена на 4 ареала: слънчева част, градина с водоеми и тераси, горска част и растителността на Южен Тирол.

Слънчевите градини ще ви потопят в един екзотичен, средиземноморски свят. Виещи се пешеходни пътеки ще ви отведат до хълм, от който се разкриват спиращи дъха гледки към Алпите. Ароматни храсти джуджета се редуват с ароматни вечно зелени дървета. До сградата на замъка има горичка от маслинови дръвчета, някои от които на повече от 700 години. През лятото цъфтят хиляди слънчогледи. Могат да бъдат видяни още кипарис, грозде, нар, черница, смокинови дръвчета.

DSC01029

Горската част се намира в северната част на замъка. Тези листни гори предлагат сенчесто убежище, особено през лятото. Голямото разнообразие от широколистни и иглолистни гори от Северна и Южна Америка и Източна Азия добавят нотка на екзотиката. Водните и терасовидни градини са украсени със стълбища и водни елементи, свързващи различните нива. В подножието на терасите е разположено романтичното Езеро с лилиите.

DSC01063

DSC01044

Както казва френският писател Анатол Франс: „Пътешествията ни учат на много повече, отколкото каквото и да било. Понякога един ден, прекаран на други места, ни дава повече, отколкото десет години живот у дома”.

Адрес: St.-Valentin-Straße, 51/A, 39012 Meran, Bozen, Italy;

Information

Find More