Аквариумът Сан Себастиан е една от най-популярните атракции в страната на баските, с 300 000 посещения годишно. Това е задължителна спирка за всички посетители на града. Аквариумът се намира в едно от най-живописните места на Сан Себастиан, пристанището, в непосредствена близост до Стария град, с огромния си гастрономически избор и само на няколко минути от центъра на града.

shutterstock_121556446(1)На снимката: Пасео дел Муеле /източник: www.shutterstock.com/;

Аквариумът на Сан Себастиан, известен още като „Дворецът на морето” е открит през 1929г. В него се помещава и океанографски музей, който разкрива историята на сложните отношения между човека и морето през вековете, представяйки различни риболовни съоръжения и морски атрефакти. Сградата е проектирана от архитекта Хуан Карлос Герера. Аквариумът представлява едно изключително модерно съоръжение.  Подобно на всички такива съвременни съоръжения, „Дворецът на морето” се състои от огромни водни танкери, съдържащи безброй много морски видове. Той предлага на посетителите подводен тунел с 360 градусова гледка към скатове, акули и други риби, които плуват необезпокоявано край тях. Голяма атракция е скелетът на предпоследния кит, който е бил пленен във водите на Бискайския залив през 1878г.


shutterstock_659297677На снимката: подводният тунел /източник: www.shutterstock.com/;

През 1998г. бива открито ново разширение, което утроило размера на изложбеното пространство. Понастоящем аквариумът се състои от три изложбени зони. В едната от тях, т.нар.Океанариум, се намира гореспоменатият подводен тунел. Именно тази зона е и звездата на Аквариума с вместимост от над 2 милиона литра вода. Във втората зона са изложени различни океанографски колекции и могат да бъдат видяни интересни морски видове, сред които тропически видове, характерни за Карибите и Тихоокеанския басейн, медузи и други. Третата зона е посветена на местната морска историята.

Адрес: Plaza Carlos Blasco de Imaz;

Information

Find More