Водопадите Гиесбах - магията на водата над езерото Бриенц

Езерото Бриенц предлага множество възможности за развлечение. Първото нещо, което безспорно ще ви направи впечатление, докато се приближавате към езерото, е цветът на водата на езерото. Този удивителен тюркоазен цвят на водата на Бриенц често бива сравняван с цвета на плитките карибски плажове. Той се дължи на водите, които идват от близките ледници. В тях има от т.нар.”ледниково брашно” – скални частици, които се превръщат във фин прах в резултат на движението на ледниците. Тези частици се задържат на повърхността на водата и привличат слънцето по начин, който води до изумрудено зеления цвят.


Еднодневна екскурзия до грандиозните водопади Гиесбах, близо до град Бриенц, е чудесен избор както за местните жители, така и за туристите. Има два основни начина, по които може да стигнете до тях. Единият от тях включва пътуване с ферибот по прекрасното езеро Бриенц, а след това кратко пътуване с ретро фуникуляр до Гранд Хотел Гиесбах (Grand Hotel Giessbach), откъдето имате страхотна гледка към водопада. Другият вариант включва шофиране до недалечния паркинг, откъдето може да стигнете до водопадите по приятна пътека през гората.

Насладете се на величествения природен спектакъл и гледайте как водата от потока Гиесбах се спуска по общо 14 стъпала в тюркоазените води на езерото Бриенц. Където и да сте по кръговата пешеходна пътека, която започва от хотела, винаги ще чувате грохота на водопадите.

Независимо дали ще стигнете до него с историческия фуникуляр, пеша чрез спокойна разходка или от близкия паркинг, няма как да сбъркате мощния гръм на водопада. След кратко изкачване 20-минутната кръгова пътека ви отвежда направо до водопадите. Особено очарователен е участъкът от пътеката, който минава зад един от водопадите. Погледът ви е привлечен от пръскащата се водна маса към приказния Гранд Хотел Гиесбах, тюркоазените води на езерото Бриенц и хребета Бриенц.

След валежи или когато снегът се разтопи през пролетта, потокът носи много вода. Гръмтящите каскади карат водата да се върти още по-внушително, а струята освежава и те кара да се чувстваш истински жив – уникално природно изживяване.