Пещерите на Свети Беатус

Пещерите на Свети Беатус представяват общирна система от пещери, разположена на североизточния бряг на езерото Тун, само на няколко километра от град Интерлакен. Според легендата през 9 век в тях е живят дракон, който бил убит от Беатус от Лунгерн, известен още като Апостолът на Швейцария. Свети Беатук е бил родом от Ирландия. Покръстен е в Англия от Свети Барнабас. Ръкоположен е за свещеник в Рим от апостол Петър.

DSC04471

След като убива огнедишащия звяр, Свети Беатус започва да обитава леговището му и оттам проповядва християнската вяра. Днес някогашното място за поклонение е превърнато в една от най-популярните атракции в района на Интерлакен. За да стигнете до входа на пещерата, вие ще преминете през Августинския манастир, красиво разположен над стръмна каскада от водопад. Мостове и пътеки пресичат водопадът и с изкачването нагоре всяка гледка става все по-вдъхновяваща от предишната. Между манастира и входа на пещерата се намира гробът на Свети Беатус, починал на 112г.


shutterstock_284173115

На снимката: пещерата отвътре /източник: Shutterstock/.

Голяма част от пещерите на Свети Беатус все още не са изследвани. От обширната пещерна система са проучени 14 км., от които само един е осветен и обезопасен за посещения. Това място ще ви очарова с уникалните си форми и цветове. Обиколката включва множество сталакмити и сталактити, подземни водопади и езера. В пещерите температурата е постоянна – между 8 и 10 градуса. Ще бъдете свидетели и на кратка възтановка с участието на дракона, убит от светеца.

За да се потопите по-дълбоко в атмосферата на това място, можете да се възползвате от ресторанта, който е открит там за удобството на посетителите, или да разгледате магазина за подаръци.

Information

Find More