Замъкът Оберхофен

Замъкът Оберхофен представлява средновековна цитадела с кула, издигащи се на брега на езерото Тун. Крепостта е построена през 12 век от Ита фон Оберхофен и нейния съпруг Валтер фон Ешенбах и остава тяхна собственост малко повече от век. През 1306г. пра-правнукът на Валтер – Валтер IV фон Ешенбах предава контрола над крепостта на Хабсбургите. След битката при Земпах бернските войски окупирали Оберхофен. От 1652-1798 замъкът служи като резиденция на бернския губернатор, докато през 1801 г. тя отново става частна собственост.

През 1954г. част от Историческия музей на Берн започва да се помещава в замъка Оберхофен. Експонати в музея варират от нео-готически трапезарии до рицарски брони и турски салон за пушачи. Едно от най-красивите помещения е параклисът, украсен със стенописи от 15 век. Той и до днес е предпочитано място за сватби и кръщенета.

DSC00556 - Copy DSC00535 DSC00533 DSC00526


На снимката: замъка Оберхофен.

Паркът на замъка е един от най-впечатляващите в района на Алпите. Той е създаден през 1840г. Заема площ от 2.5 хектара.Той илюстрира различните модни тенденции в историята на градинарското изкуство.. Екзотичните дървета и цветни аранжировки, живописната малка кула и  планински пейзаж над езерото правят тази градина една от най-сниманите градините за младоженци.

Information

Find More