Здравейте, пътешественици!

Добре дошли в нашия сайт –  www.wonders-of-europe.com

Създадохме този с сайт с цел да ви бъдем полезни по време на пътуванията ви из Стария континент. Решихме да споделим с ваш нашите лични впечатления, както и интересна информация за основните културни, исторически и природни забележителности на Европа.


Европа е континент с богата история. Именно тук са се зародили и развили някои от най-могъщите и напреднали за времето си цивилизации, властвали на световната сцена в продължение на векове. Днес върху територията на Европа живеят наследниците на тези цивилизации, които обаче са успели съхранят за идните поколения историята и културата на своите предшественици.

Освен, че е място със завладяваща история, Европа е и изключително красив континент. Неговата територия предлага природни феномени, които могат да смаят и най-претенциозните пътешественици. Достатъчно е да споменем красивите Алпийски езера и върхове, белите гръцки острови, кристалните води на Егейско море, романтичните холандски вятърни мелници, китната английска провинция.

shutterstock_142184308

Европейските държави са и едни от най-развитите държави в света, доказателство за което са модернистичните и футуристични структури, които са изградили. Такива са например Айфеловата кула, Лондонското око, абстрактните творения на Сантяго Калатрава като Градът на науката и изкуството във Валенсия, мостът Вашку да Гама в Лисабон и много други.

Изберете ли Европа за дестинация на своето пътуване и няма да съжалявате. За да си гарантирате обаче наистина незабравимо изживяване, разгледайте информацията, която сме качили и която вярваме ще ви е от полза. Тя включва не само интересни места, които можете да опознаете, но също така ще ви е полезна що се отнася до избора на най-добър маршрут и най-изгодни хотели.

Обект на нашия сайт са всички държави в Европа – информация, забележителности, официални празници, транспорт, традиционни храни, обичаи, история, работно време на забележителности, входни такси.

Пожелаваме ви лек път, изпълнен с много емоции и незабравими мигове!

Не чакайте. а резервирайте своето следващо пътешествие още сега: